Matematik

Tyngdepunktert i 3D

05. april 2020 af DeepOcean - Niveau: A-niveau

Hej

hvis man vil beregne tyngdepunkter af  trekent i rummet (en plane som har trekentlige figure) ; er det ikke sådan at

 \frac{x1 + x2 + x3 }{3}, \frac{y1 + y2 + y3 }{3},\frac{z1 + z2 + z3 }{3}.

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2020 af Capion1

Tyngdepunktet i en vilkårlig trekant, uanset i hvilket plan i rummet trekanten ligger, er
medianernes skæringspunkt. Tyngdepunktet deler medianerne i forholdet 1 : 2 , hvor
den længste side er mellem vinkelspidsen og tyngdepunktet.


Svar #2
06. april 2020 af DeepOcean

Så er det rigtigt jeg har skrevet eller det skal være
(x1+x2+x3)/2 ??? Eller (x1+x2+x3)/3

Skriv et svar til: Tyngdepunktert i 3D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.