Kemi

beregning af styrkeeksponenter

08. april 2020 af SNBryce - Niveau: B-niveau

Hej,

jeg sidder med en rapport hvor jeg skal beregne de 2 syres styrkeeksponenter.... men jeg er helt tabt!

måle resultater fra opgaven 

(E)-butendisyre 

m=0,99 g og pH=4,39

m=1,01 og pH=3,20

(Z)-butendisyre 

m=1,09 g og pH=6,21

m=1,03 og pH=1,97

SE VEDHÆFTET OPGAVE :)

hvis jeg skal komme med et bud på noget...

så ved jeg jo at de begge er dihydrone - hvilket betyder, at der er 2 ligevægtsreaktioner

og jeg er vel interesseret i at finde pKs-værdierne?...skal man så isolere pKs i pufferligningen - eller er jeg helt forkert på den??!

Vedhæftet fil: kemi.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2020 af mathon

se
          https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=19&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjH4OXBotjoAhWImIsKHR3DCY4QFjASegQIBBAB&url=https%3A%2F%2Fwww.studienet.dk%2FOpgaver%2FCis--og-trans-butendisyre-167623.aspx&usg=AOvVaw16u4YKatENOx6E5gL1oPqT


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2020 af mathon

pKs er pH ved tilsat halv titratormængde.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2020 af mathon

             pH=pK_s+\log\left ( \tfrac{V}{V_o-V} \right )             pH=pK_s+\log\left ( \tfrac{V}{V_o-V} \right )\qquad V_o \textup{ er tritratorvolumen}


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2020 af mathon

se evt.
                


Skriv et svar til: beregning af styrkeeksponenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.