Kemi

Koncentration

09. april 2020 af WWRR (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej
Er du nogen kan forklare, hvad er forskellen på stofmængdekoncentration
Og formelle koncentration?
Jeg forstår det ens , at angive en stormændene der er opløst pr L.

Mon nogen kan forklare det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2020 af mathon

Den formelle koncentration c er antal mol stof afvejet og tilsat opløsningsmidlet pr. liter.

En del af stoffet vil gå i opløsning, hvorfor den aktuelle koncentration er mindre end den formelle koncentration.


Svar #2
09. april 2020 af WWRR (Slettet)

Tak for det, kan du kommer med et eksempel om aktuel koncentration er mindre end stormændene koncentration?
På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2020 af mathon

Ved 25°C:
                    Tilberedes 0.03 M ethansyre \small \small HAc, vil den aktuelle koncentration 

                     \small [HAc] = 0.02 \cdot (0.03\;M) = 0.024\;M                (kan beregnes ud fra syrekonstanten).


Svar #4
09. april 2020 af WWRR (Slettet)

Vi har de tre begreber:
Stormændene koncentration som er en stormændene pr. L opløst.

Aktuel koncentration er det der til stedet i opløsning.

Men var er formelle koncentration?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2020 af mathon

Den formelle koncentration er c = 0.03 M.


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.