Matematik

diffentiere

09. april 2020 af simoneee123 - Niveau: B-niveau

Hej. Er der en dejlig sjæl derude som vil hjælpe mig med at diffentiere en funktion?

f(x)=x^3-3x^2-9x+30

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2020 af mathon

                \small \begin{array}{lllll}& f(x)=x^3-3x^2-9x+30\\\\&f{\,}'(x)=3x^2-6x-9 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. april 2020 af ringstedLC

Brug:

\begin{align*} \left( ax^{n}\right )' &=nax^{n-1} \\ 9x &= 9x^{1} \\ \left( 9x^{1}\right )' &=1 \cdot 9x^{0}=9 \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2020 af AMelev

Se FS side 23 (122) - (124) & side 24 (127), (128), (133).


Skriv et svar til: diffentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.