Matematik

Bestem forskriften for den harmoniske svingning, hvis graf ses på figuren

09. april 2020 af magnussh2 - Niveau: B-niveau

I mit hjemmeopgavesæt til matematik har jeg fået en opgave, der siger: "Bestem forskriften for den harmoniske svingning, hvis graf ses på figuren".  Jeg har vedhæftet figuren som fil til opslaget. Jeg håber at der er nogle af jer, der kan hjælpe mig med hvordan jeg skal gribe opgaven an. Jeg har prøvet at kigge i min matematik-bog, mm. men jeg forstår ikke hvordan jeg skal løse opgaven uden hjælpemidler. 

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2020 af peter lind

Se på forskellen mellem når funktionen er størst og mindst. Det bestemmer amplituden

Se på afstand mellem bølgetop til bølgetop. Den afstand bestemmer bølgelængden

se på afstand fra x-aksen til nærmeste gennemsnit af bølgehøjden. Det bestemmer fasen

se på hvor stor gennemsnittet af bølgehøjden er. Det bestemmer kostantleddet


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2020 af mathon

                       \small f(x)=75\sin\left(\frac{\pi}{70}x \right )+175


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2020 af peter lind

 #3 For x=0 giver det 175, hvilket er forkert. Du har glemt fasen


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2020 af peter lind

#3 bølgelængden er også forkert


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2020 af mathon

                       \small f(x)=75\sin\left(\frac{2\pi}{62.5}\cdot x-2.01062 \right )+175


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

En lille korrektion: Det er ikke bølgelægde, men svingningstid. x er tiden (lidt usædvanligt).


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2020 af ringstedLC

Ofte kan bølgetoppene aflæses for bestemmelse af perioden P, men i opgaven bør skæringerne med middelværdien c anvendes, da netop to, M1 og Mm ligger på gitteret.


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. januar 2021 af dennis13434

.


Skriv et svar til: Bestem forskriften for den harmoniske svingning, hvis graf ses på figuren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.