Fysik

Periskop

09. april 2020 af Kennethpedersen - Niveau: A-niveau

Hejsa

Kan nogle forklarer mig, hvorfor periskopet ikke virker på det vedhæftede billede?

Emne: Lys, refleksion, brydning og totalrefleksion


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2020 af mathon

              \small \small \begin{array}{llll}1.&\textup{brydningsindeks for vand:}& n_{\textup{vand}} =1.33\\\\&\textup{gr\ae nsevinkel:}&\sin\left ( g_{vand\rightarrow glas} \right )=\frac{\frac{1}{n_{glas}}}{\frac{1}{n_{vand}}} = \frac{\frac{1}{1.52}}{\frac{1}{1.33}}=\frac{1.33}{1.52}\\\\ && g_{vand\rightarrow glas} = \sin^{-1}\left(\frac{1.33}{1.52} \right ) = 61\degree \\\\\\ 2.& \textup{Der er ikke }&\textup{l\ae ngere fuldst\ae ndig tilbagekastning fra}\\ &&\textup{nederste glasprisme, hvorfor det sete}\\&&\textup{bliver ubrugeligt lyssvagt ogdiffust.} \end{array}


Skriv et svar til: Periskop

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.