Matematik

Sandsynlighed

12. april 2020 af SW18 - Niveau: B-niveau

Jeg er lidt i tvivl om denne opgave:

Der skal udvælges 4 personer som repræsentanter for en klasse
Der er i alt 12 elever i klassen

5 piger og 7 drenge
Bestem sandsynligheden for at repræsentanterne for klassen bliver 3 piger og 1 dreng


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2020 af janhaa

P=\frac{\binom{5}{3}\binom{7}{1}}{\binom{12}{4}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2020 af peter lind

se formel 165 og 169 på side 29 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2020 af janhaa

P = 14/99 = 0,141


Svar #4
12. april 2020 af SW18

Er dette forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2020 af peter lind

Jeg har ikke kontroleret tallene men metoden er god nok


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2020 af janhaa

#4

Er dette forkert?

K(7, 1) = 7 choose 1 = 7

it's  wrong


Svar #7
12. april 2020 af SW18

hvorfor? er K(7,1) = 7 forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2020 af janhaa

#7

hvorfor? er K(7,1) = 7 forkert?

you wrote:

K(7,1) = 1,

not 7


Svar #9
12. april 2020 af SW18

men da ikke ud fra pascals trekant eller?


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. april 2020 af janhaa

#9

men da ikke ud fra pascals trekant eller?

look again, you wrote:

K(7,1 ) = 1 

BUT

K(7,1) = 7

https://www.wolframalpha.com/input/?i=%287%20choose%201%29


Svar #11
12. april 2020 af SW18

nu forstår jeg:)
troede jeg havde skrevet 7 og ikke 1

tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. april 2020 af janhaa

#11

nu forstår jeg:)
troede jeg havde skrevet 7 og ikke 1

tusind tak!

good.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.