Kemi

Hjælp til kemi

13. april 2020 af maria2016 - Niveau: B-niveau

Hej er lidt i tvivl om hvordan man løser den her opgave, håber I vil hjælpe mig:) 

25, 0 ML af en ethansyreopløsning titreres med 0,100 M NaOH med phenolphthalein som indikator. Ved indikatoromslaget er der tilsat 15, 4 mL af NaOH - opløsninegn. Beregn ethansyreopløsningens formelle stofmængdekoncentration? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2020 af janhaa

c=n/V

n=cV

25*c = 15,4*0,1

c = [CH3COOH] = 0,0616 (M)


Svar #2
13. april 2020 af maria2016

Er dette rigtig?? 

Cs = 15,4 / 25 * (0,100) = 0,0616 (M)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2020 af mathon

Reaktionsforhold:
                                 CH3COOH : NaOH = 1 : 1

                                 \small \begin{array}{lllll} & n(CH_3COOH) = n(OH^-) \\\\ & V_s \cdot c_s = V_b \cdot c_b \\\\ & c_s = \frac{V_b}{V_s}\cdot c_b\\\\& c_s = \frac{15.4}{25} \cdot (0.100\;M) = 0.0616\;M \end{array}


Svar #4
13. april 2020 af maria2016

Nårhh oki nu forstår jeg det, Tusind tak :)


Svar #5
13. april 2020 af maria2016

Er V volumen af syren og Cs koncentration af syren 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2020 af mathon

foranlediget af:
                           https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1951724#1951730

Du kan ikke omregne mL til mmol.

I denne opgave er jeg i tvivl om man skal lave 25 ml om til mmol og desuden om man skal skrive 0,1 M i stedet for 0,100 M eller behøver man at skrive 0,100 M i regnestykken, kan det se sådan ud cs = 15,3 mL / 25 mL = 0,0612 M  ? 

0.100 M er angivet for at vise, at koncentrationen er bestemt med 3 betydende cifres nøjagtighed, hvilket bør afspejles i facit.


Skriv et svar til: Hjælp til kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.