Matematik

sandsynlighedsregning

13. april 2020 af simoneee123 - Niveau: 10. klasse

Hej. 

Jeg er en smule forvirret over hvilket tal der skal stå under krone. En der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2020 af Mathias7878

Sandsynligheden for at få enten plat eller krone er altid lig en. Så hvis sandsynligheden for plat er 0.34, hvordan kan du så regne dig frem til at finde sandsynligheden for at få krone?

- - -

 

 


Svar #2
13. april 2020 af simoneee123

er svaret så 0,66? er bare usikker pga det hele med det er en uærlig mønt


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2020 af ringstedLC

Uanset møntens grad af ærlighed:

P(krone, plat) = 1 = P(krone) + P(plat) ⇒ P(krone) = 1 - P(plat) = ?

da den altid vil vælte til en af siderne. Det vil bare oftere være den tunge side.


Svar #4
13. april 2020 af simoneee123

det ved jeg ikke. forstpr ikke sandsynlighedsregning


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2020 af ringstedLC

Med en alm. mønt er sandsynlighederne for hver af de to udfald 0.5. Mønten falder lige ofte til hver af siderne. Sandsynligheden for at den overhovedet falder lig med 1.

P(krone) + P(plat) = 1

P(plat) = 1 - P(krone) = 1 - 0.5 = 0.5.

Din uærlige mønt falder sjældnere (har en mindre sandsynlighed) til den ene af siderne.

P(plat) = 0.34 = 1 - P(krone) ⇒ P(krone) = 1 - 0.34 = 0.66

PS. Din profil og niveauet bør stemme overens.


Skriv et svar til: sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.