Matematik

logaritmefunktion

13. april 2020 af muller21 - Niveau: A-niveau

hej jeg har problemer med at svare på det her logarite regnestykke

log(10*x - 70) = log(33) + 1 

håber i vil forklare mig hvordan man gøre og vil hjælpe mig.

tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. april 2020 af zeynskole (Slettet)

Udtryk: log(10*x - 70) = log(33) + 1 

Brug den logaritmiske definition: Hvis log(b) = c så er b = ac

=> log10 (10x-70) = log10 (33) + 1 

=> 10x - 70 = 10log10 (33) + 1

Nu skal du anvende eksponent reglen: ab+c = abac

=> 10log10 (33) * 10¹

Nu skal du reducere 10log10 (33) 

=> 10log10 (33) ?= 33

=> 33 * 10¹

=> 330

=> 10x - 70 = 330

=> 10x - 70 + 70 = 330 + 70

=> 10x = 330 + 70

=> 10x = 400

=> 10x/10 = 400/10

=> x = 40

Håber du kan bruge mellemregningerne og resultatet:)


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. april 2020 af AMelev

Jeg går ud fra, at du skal løse ligningen log(10*x - 70) = log(33) + 1 
1. Opløft 10.... på begge sider, da 10^ og log ophæver hinanden. 10log(....) = ....
2. Benyt potensregnereglen 10a + b = 10a
·10b på højre side
3. Saml tallene på højre side og beregn
5. Dividér med 10 på begge sider


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. april 2020 af AMelev

Ad #1 Notatioen er forkert, men metoden er OK.. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. april 2020 af Capion1

log (10x - 70) = 1 + log 33
Da
 1 = log 10
kan højresiden omskrives til
 log 330
To logaritmer er indbyrdes ens ⇔ deres argumenter er indbyrdes ens.
Løs derfor:
 10x - 70 = 330  


Skriv et svar til: logaritmefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.