Matematik

retningsvinkel - HASTER

14. april 2020 af hejjjjjjjjjj09 - Niveau: A-niveau

Hejsa. Hvordan beregner men retningsvinklen for denne vektor?

vektorC=[-3,5] 

Jeg har forsøgt ved at sige: 

vektorC=[Iængde af vektorC*cos(v), længde af vektorC*sin(v)]=[4*cos(v),4*sin(v)]=[-3,5] 

dermed må 4*cos(v)=-3 og v kan isoleres til cos^-1*(-3/4)=139grader

PROBLEMET er bare at min matematikbogs facitliste siger at resultatet bør være 120,96grader. Jeg har beregnet andre retningvinkler før, uden at dette problem opstod. Er der nogen, som kan hjælpe mig med at rette mig fejl? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2020 af oppenede

Længden kan ikke være 4 da den ene koordinat i sig selv er større

Svar #2
14. april 2020 af hejjjjjjjjjj09

#1 Længden kan ikke være 4 da den ene koordinat i sig selv er større

Tusinde, tusinde tak!! Længden må så være √34, hvorved retningsvinklen bliver det ønskede


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2020 af mathon

                            \small \begin{array}{llll} & \cos(v) = \left(\frac{-3}{\sqrt{34}} \right ) \\\\ & v = \cos^{-1}\left(\frac{-3}{\sqrt{34}} \right )=120.96\degree \end{array}


Skriv et svar til: retningsvinkel - HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.