Kemi

Syrebase-reaktioner

15. april 2020 af marielinge - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe, ved ik rigtigt hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2020 af mathon

Syren afgiver en hydron (H+).

Basen optager en hydron (H+).


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2020 af mathon


Svar #3
15. april 2020 af marielinge

Bliver forvirret når der er dobbeltbindinger. hvad sker der så?


Svar #4
15. april 2020 af marielinge

Så ved den første er H2O en syre hvor HC(=O)OH er en base?


Svar #5
15. april 2020 af marielinge

Hvordan afstemmer jeg med dobbeltbindinger?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2020 af mathon

               \begin{array}{llll} 1. & \underset{syre}{HCOO{\color{Red} H}}\,_{\textit{(aq)}} \; +\; \underset{base}{H_2O}\,_{\textit{(l)}} \; \longrightarrow \; HCOO^- \,_{\textit{(aq)}} \; + \; H_3O^+\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2020 af mathon

               \small \begin{array}{llll} 2. & \underset{syre}{{\color{Red} H}NO_3}\,_{\textit{(aq)}} \; +\; \underset{base}{H_2O}\,_{\textit{(l)}} \; \longrightarrow \; N{O_3}^- \,_{\textit{(aq)}} \; + \; H_3O^+\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. april 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} 2. &\underset{base}{CaO} \,_{\textit{(s)}} \; +\; \underset{syre}{{\color{Red} {H}}OH}\,_{\textit{(l)}} \; \longrightarrow \; Ca^{2+} \,_{\textit{(aq)}} \; + \; 2\,OH^- \,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. april 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} 3. &\underset{syre}{{\color{Red} {H}}HCO_3} \,_{\textit{(aq)}} \; +\; \underset{base}{C{O_3}^{2-}}\,_{\textit{(aq)}} \; \longrightarrow \; 2\,HC{O_3}^{-} \,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Skriv et svar til: Syrebase-reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.