Matematik

vækstegenskab for potensfuktion

15. april 2020 af Emrah4800 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

er der nogen kan hjælp med dig tak ;)

Forklar først, hvad x må være når y=b.

Forklar så, hvordan man bestemmer den procentvise tilvækst i y , når man får at vide, hvor mange procent  x er vokset.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2020 af Anders521

# 0

1) Med den generelle potenssammenhæng y = b·xa , er y = b netop når x = 1, hvilket sker når a = 0.

2) Se formelsamlingen på s. 14, nr. ( 68 )


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2020 af ringstedLC

#1: ... netop når xa = 1, hvilket sker, når a = 0.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. april 2020 af AMelev

#1 & #2: a ≠ 0 i en normal potenssammenhæng.

y = b ⇔ xa = 1 ⇔ x = 1


Svar #4
15. april 2020 af Emrah4800 (Slettet)

Tak for svaret!!

Skriv et svar til: vækstegenskab for potensfuktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.