Matematik

Logaritmefunktioner

16. april 2020 af javannah5 - Niveau: C-niveau
Er der nogle der kan hjælpe har lidt svært ved at lave den?
Vil også gerne har et af dem lavet som et eksempel sammen med en forklaring for på den måde kan jeg bedre forstår det.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2020 af mathon

Du skal benytte, at
                                                 x = e^{\ln(x)}

ved først at CASberegne
                                                  \ln(x)
                                     
                                  


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2020 af PeterValberg

I første opgave, brug din lommeregner til at beregne ln(2,5) og så videre...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2020 af PeterValberg

I den anden opgave, skal du bruge resultaterne fra den første opgave

2,5 = eln(2,5) = e0,916....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2020 af mathon

            \normal 2.5 = e^{0.9163}

            78=e^{4.3567}

            33 = e^{3.4965}\textup{ ...}


Svar #5
16. april 2020 af javannah5

Ok godt har forstået det nu, men kan du godt forklare hvad e og In er for nogle funktioner

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2020 af PeterValberg

#5 Se denne side (nederst) < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2020 af mathon

 ln(x) er den naturlige logaritme til x

 ex er den naturlige logaritmes invers-funktion benævnt den naturlige eksponentialfunktion.


Svar #8
16. april 2020 af javannah5

Kan du forklare hvad e^x på en nemmere måde


Skriv et svar til: Logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.