Matematik

Radianer og grader.

16. april 2020 af Ida1235 - Niveau: B-niveau

Nogen som vil hjælpe :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2020 af Moderatoren

Skriv hvilke problemer, som du har og så får du garanteret hjælp.


Svar #2
16. april 2020 af Ida1235

Jeg ved ikke hvad man skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2020 af Moderatoren

Du skal vist have fat i formlerne for at omregne grader til radianer og omvendt.


Svar #4
16. april 2020 af Ida1235

Hvor finder jeg dem?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2020 af Moderatoren

Prøv i din grundbog eller formelsamling.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2020 af ringstedLC

\begin{align*} 360^{\circ} &\approx 2\,\pi \\ 30^{\circ}=\frac{360^{\circ}}{12} &\approx \frac{2\,\pi}{12}=\;? \end{align*}


Svar #7
16. april 2020 af Ida1235

forstår det ikke


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. april 2020 af ringstedLC

Den helt store "enhedspizza" med en radius på 1 m. deles op i 12 lige store cirkelafsnit. Der skal altså skæres med en vinkel på 360º/12 = 30º.

Længden af hvert stykkes skorpe kan måles med et målebånd, men det kan også beregnes i radianer.

Hele pizzaen har omkredsen 2·π·r = 2π. Hvert stykkes skorpe = 2π/12. Forkort brøken og du har en af værdierne til opgave 1.

I opgave 2 skal du bare regne omvendt.


Skriv et svar til: Radianer og grader.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.