Matematik

Hjælp til noget differentialregning?

16. april 2020 af maggijo01 - Niveau: B-niveau

Er noget søde at hjælpe med denne opgave? forstår ikke helt hvordan jeg skal finde T'(5)??


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2020 af mathon

                    \small \small T{\,}'(x)=80\cdot 0.90125^x\cdot \ln( 0.90125)                 

                    \small \small T{\,}'(5)=80\cdot 0.90125^5 \cdot \ln( 0.90125)\qquad 0\leq x<20


Svar #3
16. april 2020 af maggijo01

Hvorfor anvender du ln()??


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} & \left ( a^x \right ){}' = \left ( e^{x \cdot \ln(a)} \right ) {}' = e^{x\cdot \ln(a)} \cdot \ln(a) = a^x \cdot \ln(a) \\\\ \textup{dvs} & \left( a^x \right ){}' = \ln(a) \cdot a^x \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til noget differentialregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.