Fysik

kernefysik

17. april 2020 af NovaAhmad84 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hello

Håber nogen kan hjælpe mig med opgaven.

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2020 af mathon

Tripel-alfa:
                      \normal \begin{array}{llll}& 3\;_{2}^{4}\mathrm{He} \; \longrightarrow \; _{6}^{12}\mathrm{C}\\\\& \Delta m = 3\cdot (4.00260\;u) - (12.00000 \;u) = 0.0078\;u = 1.29522\cdot 10^{-12}\;kg\\\\& \Delta E=\left(1.29522\cdot 10^{-12}\;kg \right )\cdot c^2 = 1.16409\cdot 10^{-12}\;J = 7.26565\;MeV \end{array}


Skriv et svar til: kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.