Matematik

matematisk opgave

18. april 2020 af ayman93 - Niveau: C-niveau

på en vej står en pige ud for en lygtepæl. pæren i lygten sidder 3 meter over jordnen og pigen er 1 meter høj. Hun kaster en 2 meter lang skygge på vejen.. 

tegen en geometrisk model af situationen og bestem afstanden.

Vedhæftet fil: opgave 5.png

Svar #1
18. april 2020 af ayman93

please hjælp mig 


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. april 2020 af ringstedLC

Tegn en retvinklet trekant med pigen og skyggen som kateter.

Forlæng hypotenusen til pærens højde. Nu har du to ensvinklede trekanter. Opstil forholdene mellem siderne og kald den ubekendte katete for afstand + 2. Isoler afstand.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2020 af Knudsen3 (Slettet)

Hvis nogen kan uddybe dette må de meget gerne:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2020 af ringstedLC

For ensvinklede trekanter gælder:

\begin{align*} \frac{a_1}{a_2}&=\frac{b_1}{b_2} \;,\;\text{hvor\,\textit{a}\,og\,\textit{b}\,er kateterne\,i\,de\,to\,trekanter}\\ \frac{\text{Afstand}+\text{Skyggens l\ae ngde}}{\text{Skyggens l\ae ngde}} &=\frac{\text{P\ae rens h\o jde}}{\text{Pigens h\o jde}} \\ \frac{afst+l_{S}}{l_{S}}&=\frac{h_{P\ae re}}{h_{Pige}} \\ afst&=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: matematisk opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.