Matematik

Differentiation

20. april 2020 af sb275 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Hvordan differentierer jeg f(x)=4\cdot e^{x^2+2x-3}  ?

Skal jeg anvende formel 136, og hvis jeg skal, hvad er den indre funktion og hvad er den ydre funktion? På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2020 af mathon

           \small f{\,}'(x)=4 \cdot e^{x^2+2x-3}\cdot \left ( 2x+2 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2020 af mathon

detaljer:

       \small \begin{array}{lllll}& f(x)=e^y\qquad y=x^2+2x-3\qquad \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=2x+2\\\\\\&\frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x}=\frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} y}\cdot \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=e^y\cdot (2x+2)=e^{x^2+2x-3}\cdot (2x+2) \end{array}


Skriv et svar til: Differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.