Kemi

Opgave 76 kemi C (aktuelle stofmængdekoncentration)

21. april 2020 af mattiii - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Vi betragt en opløsning, der både indeholder CaCl2 og AlCl3. De to stoffers formelle stofmængdekoncentrationer er hhv. 0,020 M og 0,030 M. Angiv de aktuelle stofmængdekoncentrationer af alle ionerne i opløsningen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2020 af mathon

De to let opløselige stoffers formelle stofmængdekoncentrationer er hhv. 0,020 M og 0,030 M.

             \small \small \begin{array}{llllll} &CaCl_2\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow\; Ca^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Cl^-\,_{\textit{(aq)}}\\\\\\& AlCl_3\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow\; Al^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,Cl^-\,_{\textit{(aq)}}\\\\\\\textup{hvoraf:}\\&[Ca^{2+}] =c(CaCl_2)=0.020\;M\\\\&[Al^{\,3+}] =c(AlCl_3)=0.030\;M\\\\&[Cl^-]=2 \cdot c(CaCl_2) + 3\cdot c(AlCl_3) = 2\cdot( 0.020\;M) + 3\cdot (0.030\;M)=0.13\;M \end{array}


Skriv et svar til: Opgave 76 kemi C (aktuelle stofmængdekoncentration)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.