Matematik

Beregn længden AF og længden CF i trekanten.

21. april 2020 af Janni0206 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Jeg forstår simpelthen ikke hvordan jeg skal beregne længden i trekanten?

Det er opgave 5b side 130 i Multi 7. Jeg forventer ikke at i/du gør det for mig. Jeg ville bare gerne få en forståelse af det:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. april 2020 af mathon

\small \begin{array}{llll}A&\angle AEF=\angle ABC\quad \textup{og}\quad \angle AFE=\angle ACB\\\\& \Delta AEF \textup{ er ensvinklet med }\Delta ABC\\\\B&\frac{|EF|}{|BC|}=\frac{|AF|}{|AC|}\\\\& \frac{4}{6}=\frac{|AF|}{9}\\\\& \frac{2}{3}=\frac{|AF|}{9}\\\\& |AF|=\frac{2}{3}\cdot 9=6\\\\\\\\& |CF|=|FC|=|AC|-|AF| = 9 - 6=3 \end{array}


Svar #3
21. april 2020 af Janni0206 (Slettet)

Altså jeg har forstået det hele undtaget det sidste.

CF=FC=AC-AF=9-6=3

Altså hvad menes der med at man sætter bokstaverne ind i den præcise rækkefølge?

Jeg tror at jeg har forstået det med at FC er 3 cm men det er bare resten af bokstaverne.


Skriv et svar til: Beregn længden AF og længden CF i trekanten.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.