Kemi

Kem hjælp til oxidationstal

21. april 2020 af maria2016 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har prøvet at løse denne opgave, men er ikke helt sikkert på hvordan man finder oxidationstal. Håber i kan hjælpe mig 

Afstem denne reaktion først og sæt derefter oxidationstal på alle grundstofferne. Hvilke grundstoffer oxideres og hvilke reduceres? 

Jeg har afstemt reaktionen, mangler bare at sætte oxidationstal :(

2 Fe2O3 + 3 CO --> 4 Fe + 3 CO2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2020 af janhaa

Fe: +3

O: -2

C: +2

O: -2

Fe: 0

C:+4

O; -2


Svar #2
21. april 2020 af maria2016

Tak, men jeg forstår ikke hvorfor O er -2 og har C ikke også 0 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2020 af janhaa

 CO er totalt lik 0 i ladning: O er -2, da er:

C - 2 = 0

C = 2 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2020 af janhaa

CO2 er totalt lik null i ladning:

O er -2, og har 2 atomer, dvs:

C - 2*2 = 0

C = 4


Svar #5
21. april 2020 af maria2016

Oki nu forstår jeg det 


Skriv et svar til: Kem hjælp til oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.