Kemi

Entalpiændringer

21. april 2020 af matB123 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder og skal besvare nogle spørgsmål men er virkelig gået i stå. Jeg forstår nemlig ikke helt formelen og hvad de forskellige variabler betyder. Nogen som kan hjælpe? tak på forhånd!

Opgaven:

2)     Først beregnes den samlede varmekapacitet: Csamlet = Csystem + (cvand · mH2O). 

Termobæger, termometer og den tilsatte HCl og NaOH sættes til 0,002 kJ/K. 

Den specifikke varmekapacitet af vand er 0,00418 kJ/g·K. For hvert delforsøg beregnes den udviklede varme (Q): Q = Csamlet · (-?T). 

Så beregnes der hvor mange mol stof det tilsættes. 

Til sidst beregnes entalpitilvæksten pr. mol (?H°=Q/n). Indsæt de udregnede værdier i resultatskemaet.


Skriv et svar til: Entalpiændringer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.