Matematik

Sandsynlighed

21. april 2020 af Hjælp7672 - Niveau: 8. klasse

Hej.

Jeg har virkelig brug for hjælp til det her ene spørgsmål :) 

Fra et almindeligt spil kort trækkes et kort.

Hvad er P(spar eller billedkort)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2020 af Soeffi

#0. P(spar eller billedkort) = P(spar) + P(billedkort) - P(spar og billedkort)


Svar #2
21. april 2020 af Hjælp7672


Svar #3
21. april 2020 af Hjælp7672

#1

#0. P(spar eller billedkort) = P(spar) + P(billedkort) - P(spar og billedkort)

Det forstår jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2020 af PeterValberg

P(spar eller billedkort) betyder sandsynligheden for at trække
enten et billedkort (dem er der 12 af, hvoraf 3 er et Sparkort)
eller et Spar-kort (dem er der 13 af)...

Sandsynligheden for at trække et billedkort er 12/52
Sandsynligheden for at trække et Spar-kort er 13/52
Sandsynligheden for at trække et Spar billedkort er 3/52

Så svaret på din opgave må være:

P(spar eller billedkort) = P(spar) + P(billedkort) - P(spar OG billedkort)
P(spar eller billedkort) = 13/52 + 12/52 - 3/52 = ......

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2020 af janhaa

P(spar) =1/13

P(billedkort) = 1/12


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2020 af Soeffi

#3. P(spar eller billedkort) = sandsynligheden for at trække enten en spar eller et billedkort.
P(spar) = sandsynligheden for at trække en spar (= 13/52).
P(billedkort) = sandsynligheden for at trække et billedkort (= 12/52).
P(spar og billedkort) = sandsynligheden for at trække en spar, som er et billedkort (= 3/52).

Alternativt:
Antal gunstige: alle spar (= 13) plus de billedkort, som ikke er spar (= 9) (og dermed ikke allerede talt med under sparerne)...13 + 9 = 22. Antal mulige 52. Sandsynlighed: 22/52 = 11/26.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.