Matematik

Statistik - binomialfordeling

21. april 2020 af karl1236 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har lidt problemer med at forstå denne opgave ud fra teorien

Jeg håber i kan give mig lidt hjælp til den

Man har nogle skæve 6-sidede terninger med øjentallene 1, 2, 3, 4, 5 og 6.
Den stokastiske variabel X betegner antallet af enere i kast med en skæv terning.

Det antages, at sandsynligheden for at få en ener er  p=1/6

a) bestem sandsynligheden for P(X=80)

Ud fra den teori vi har sige:

DEFINITION 1: BINOMIALFORSØG ID

Et binomialforsøg er n gentagelser af det samme basisforsøg, hvor

Basisforsøget har to udfald, nemlig "succes" med sandsynligheden p og "fiasko" med sandsynligheden 1−p.
Basisforsøgene er uafhængige af hinanden. Med andre ord ændres pikke undervejs i de n gentagelser.

SÆTNING 1: BINOMIALFORDELINGEN ID

Vi lader den stokastiske variabel X være antallet af succeser i et binomialforsøg. Så er sandsynligheden for at få r succeser givet ved

P(X=r)=K(n,r) * p^r * (1-p)^(n-r),    0 <= r <= p

Vi siger, at X er binomialfordelt med antalsparameter n og sandsynlighedsparameter p. Dette skrives kort 

X - b*(n,p) .

K(n, r), som blev indført i kombinatorikken, kaldes også for binomialkoefficienten.

Se også skærmbillede for teorien

Er der en som kan hjælpe mig med, at forstå opgave a:D


Svar #1
21. april 2020 af karl1236 (Slettet)

Jeg skal bare have hjælp til, hvad K(n,r) er i dette forsøg


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2020 af peter lind

Du skal bruge dit CAS værktøj til at finde svaret


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2020 af janhaa

#1

Jeg skal bare have hjælp til, hvad K(n,r) er i dette forsøg

K(n, r) = K(600, 80) =

\binom{600}{80}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2020 af Soeffi


Svar #5
21. april 2020 af karl1236 (Slettet)

Jeg har fået denne udregning - skærmbilledet

Men når jeg skriver den ind på min lommeregner skriver den "overflow"


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2020 af Soeffi

#5.


Svar #7
21. april 2020 af karl1236 (Slettet)

Hvis jeg bruger wordmat til at udregne denne, får jeg:

1,18*10^45


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. april 2020 af janhaa

P = K(600, 80)*(1/6)^80*(5/6)^520

Svar #9
21. april 2020 af karl1236 (Slettet)

#8

Hvordan får du ^520?


Svar #10
21. april 2020 af karl1236 (Slettet)

n = 1/6

r=80


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. april 2020 af janhaa

#9
#8

Hvordan får du ^520?
600-80=520

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. april 2020 af peter lind

Du skal bruge dit CAS værktøj. Der findes binomialfordelingen. Den findes også på dit regneark


Svar #13
21. april 2020 af karl1236 (Slettet)

#11

Selvfølgelig, tak! :D

#12

Ja, jeg fandt det :)


Svar #14
21. april 2020 af karl1236 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: Statistik - binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.