Matematik

Bevis og argumentation

22. april 2020 af K22 - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til denne opgave:

Et lige tal, n, er karakteriseret ved, at det kan skrives som n = 2*m, hvor m er et helt tal.

Bevis (eller argumenter for), at når man ganger to lige tal med hinanden, så får man et lige tal. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2020 af peter lind

Du ganger to tal n1=2*m1 og n2 = 2*m2 med hinanden og viser at det er et lige tal


Svar #2
22. april 2020 af K22

Kan man gøre det på denne måde? Er det et tilstrækkeligt svar?


Svar #3
22. april 2020 af K22

Forket!!!! Nu har jeg sendt den rigtige


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2020 af peter lind

Du kan ikke rgne med at de to tal er identiske. se #1


Svar #5
22. april 2020 af K22

Men er min matematiske forklaring korrekt, hvis man ser bort fra det sproglige?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2020 af peter lind

Det er ikke kun sproglig. Du skal gange de to udtryk i #1 sammen og vise at det bliver et helt tal


Svar #7
22. april 2020 af K22

Dvs. det bliver:

2 * m1 * 2 * m2 = 4 * m1 * m2

??


Svar #8
22. april 2020 af K22

Hvad skal der helt konkret stå i beviset??


Svar #9
22. april 2020 af K22

Men hvor kommer m1 fra ????


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. april 2020 af peter lind

Det er simpelthen definitionen på 2 forskellige lige tal. Hvorfor går du bare ikke igang med at gange de to tal sammen ?


Svar #11
22. april 2020 af K22

Kan du vise, hvordan man gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. april 2020 af peter lind

n1*n2 = (2m1*2m2) = ?


Svar #13
22. april 2020 af K22

Men er det hele beviset? Er det kun det man skal skrive?


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. april 2020 af peter lind

regn dog videre


Svar #15
22. april 2020 af K22

Er det så n1 * n2 = (2m1 * 2m2) = (4 * m1 * m2)

Er det hele beviset? Er der ikke mere eller noget man skal skrive i starten?


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. april 2020 af peter lind

Hvis det til højre er et lige tal er det bevist


Svar #17
22. april 2020 af K22

Er der ikke noget sprogligt man skal forklare i starten?


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. april 2020 af peter lind

nej


Skriv et svar til: Bevis og argumentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.