Matematik

sandsynlighed

24. april 2020 af Sisenk - Niveau: C-niveau

5.D1.1.  Et elevråd på et gymnasium har 8 medlemmer. Til skolens fællesudvalg skal elevrådet vælge 4 af sine medlemmer. a) Bestem antallet af mulige valg til fællesudvalget. Elevrådet består af 5 piger og 3 drenge. Det oplyses yderligere, at fællesudvalget skal bestå af 2 piger og 2 drenge. b) Bestem antallet af mulige valg til fællesudvalget under disse forudsætninger. 

5.D1.2  

I et spil kastes der én gang med de to terninger, og summen af de to viste tal noteres. Herunder ses en tabel med en ufærdig opstilling af de mulige udfald af spillet. Fx viser 7-tallet i tabellen, at den seks-sidede terning viste 5, og den fire-sidede viste 2

a) Gør en tabel som ovenstående færdig.

b) Gør rede for, at sandsynligheden for at få udfaldet 5 i spillet er 1/6

. c) Bestem sandsynligheden for, at udfaldet i spillet er 5 eller derunder. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2020 af PeterValberg

5.D1.1.  Et elevråd på et gymnasium har 8 medlemmer.
Til skolens fællesudvalg skal elevrådet vælge 4 af sine medlemmer.
a) Bestem antallet af mulige valg til fællesudvalget. 

Bestem antal måder, hvorpå du kan vælge 4 personer ud af 8 mulige:   K(8,4) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2020 af PeterValberg

Elevrådet består af 5 piger og 3 drenge.
Det oplyses yderligere, at fællesudvalget skal bestå af 2 piger og 2 drenge.
b) Bestem antallet af mulige valg til fællesudvalget under disse forudsætninger. 

Du skal bestemmes antal måder, hvorpå du kan vælge 2 piger ud af 5 mulige
OG antal måder, hvorpå du kan vælge 2 drenge ud af 3 mulige...

antal måder = K(5,2) · K(3,2) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2020 af PeterValberg

Sådan beregner du, hvor mange måder,
hvorpå man kan vælge r personer ud af n mulige:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:h39bu7.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2020 af PeterValberg

5.D1.2  

I et spil kastes der én gang med de to terninger, og summen af de to viste tal noteres. Herunder ses en tabel med en ufærdig opstilling af de mulige udfald af spillet. Fx viser 7-tallet i tabellen, at den seks-sidede terning viste 5, og den fire-sidede viste 2

a) Gør en tabel som ovenstående færdig.

b) Gør rede for, at sandsynligheden for at få udfaldet 5 i spillet er 1/6

. c) Bestem sandsynligheden for, at udfaldet i spillet er 5 eller derunder. 

Nu har du jo ikke medtaget tabellen, men jeg tænker, at du har en seks-sidede terning
med tallene 1 til 6 og en fire-sidede terning med tallene fra 1 til 4....
Tabellen her viser de mulige udfald (og deres sum)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2020 af PeterValberg

Med hensyn til spørgsmål b)
så er der (jf. tabellen) 24 mulige udfald og 4 af dem giver summen 5.
Det betyder, at sandsynligheden for at få en sum på 5 er:

P(5) = 4/24 = 1/6

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2020 af PeterValberg

Vedr. spørgsmål c) så skal du finde ud af, hvor mange af de mulige
udfald giver en sum på 5 eller derunder (10) og dividere det med
antallet af mulige udfald (24)....husk at forkorte brøken mest muligt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.