Matematik

bestem stykkevis lineær funktioner

25. april 2020 af yu34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har brug for hjælp til en opgave om stykkevis lineære funktioner, jeg skal bestemme forskriften for den stykkevis lineære funktion, hvordan gør jeg det?? tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2020 af mathon

       \small \begin{array}{llllll}a)&100\;sv.kr. = \frac{480\,000}{7200}=66.6667\;dk.\;kr \end{array}


Svar #3
25. april 2020 af yu34 (Slettet)

det var nu mere opgave b, jeg mangler hjælp til


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2020 af mathon

Beregn den svenske indkomst efter skat i de forskellige inkomstintervaller.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll} 35\,900<x\leq 490\,700&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30=0.30x-10\,770\\\\&\textup{indt\ae gt efter skat:}& x-(0.30x-10\,770)=0.70x+10\,770\\\\\\ 490\,700<x\leq 689\,300&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30+(x-490\,700)\cdot 0.20=\\&&0.30x-10\,770+0.20x-98\,140=0.50x-108\,910\\\\& \textup{indt\ae gt efter skat:}&x-(0.5x - 108\,910)=0.5x+108\,910\\\\\\ 689\,300<x&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30+(x-490\,700)\cdot 0.20+(x-689\,300)\cdot 0.05=\\&& 0.5x-108\,910+0.05x-34\,465=0.55x-143\,375\\\\& \textup{indt\ae gt efter skat:}&x-(0.55x-143\,375)=0.45x+143\,375\\\\\\ \textbf{opsummeret }\\ \textup{indt\ae gt efter skat:}&s(x)=\left\{\begin{array}{lll} 1x+0 &\textup{for}&0\leq x\leq 35\,900 \\0.7x+10\,770&\textup{for}&35\,900<x\leq 490\,700 \\ 0.5x+108\;910&\textup{for}&490\,700<x\leq 689\,300 \\ 0.45x+143\,375&\textup{for}&689\,300<x \end{array}\right. \end{array}


Svar #6
25. april 2020 af yu34 (Slettet)

er det brugt nogle bestemte formler til at regne det ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2020 af mathon

...almindelig simpel procentregning, ligningsreduktion og subtraktion.


Svar #8
25. april 2020 af yu34 (Slettet)

okay - tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. april 2020 af mathon

kommentar til #2
      ...andetsteds er i opgaven  oplyst:    valuta kursen er 100 dkk = 71,35 SEK

            se
                        https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1952129&page=2 #29
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. april 2020 af mathon

hvilket må være misforstået, da alle véd, at man aktuelt får mere for pengene i Sverige.

Et gæt er derfor
                               100 s. kr = 71.35 d. kr

svarende til
                                1 d. kr = 1.40 s. kr


Skriv et svar til: bestem stykkevis lineær funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.