Matematik

mobilabonnment

25. april 2020 af shain - Niveau: 9. klasse
Har en opgave om mobilabonnment

1) Hvor meget koster det at sende 10 sms'er om dagen i en måned(30),når man ikke sender til udlandet? mit svar 15*30*10= 45 kr

2) Forbruget til sms'er or. måned (30 dage) må være 75 kr. Hvor mange sms'er kan man sende i gennemsnit pr. dag, når man ikke ?sender til udlandet? mit svar 7500/15=500 eller 7500/30= 250 ?

3) Det er dyrt at sende til udlandet end til Danmark. Hvor mange gange så dyrt er det at sende en sms til udlandet? mit svar 198/15= 13 gange

Er der en der kan rette opgaverne for mig?

Svar #1
25. april 2020 af shain

priser

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2020 af ringstedLC

1) 10 · 30 · 0.15 = 45 kr.

2) 7500/15 → SMS'er pr. mdr., 7500/30 → Forbrug pr. dag

3) OK.


Svar #3
25. april 2020 af shain

Er mine svar rigtige?

Svar #4
25. april 2020 af shain

100 øre = 1kr

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2020 af ringstedLC

Se #2.

Du har to svar til 2), hvoraf ingen er rigtige. Det sidste kan dog bruges til:

\begin{align*} \frac{\text{Forbrug}}{\text{dag}} &= \text{Pris}\cdot \frac{\text{SMS}}{\text{dag}} \\\frac{\text{SMS}}{\text{dag}} &= \;? \end{align*}


Svar #6
25. april 2020 af shain

Er det en ligning der skal løses?

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2020 af ringstedLC

Bestem hvad der skal stå på højre side og sæt ind.


Svar #8
26. april 2020 af shain

Jeg takker

Svar #9
26. april 2020 af shain

Skal der ikke stå (75/30)*100=250 sms'er dagen?

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. april 2020 af ringstedLC

Jo.

\begin{align*} \frac{\text{SMS}}{\text{dag}} &= \frac{\text{Forbrug}}{\text{dag}\cdot \text{Pris}} \\ \frac{\text{SMS}}{\text{dag}} &= \frac{75\cdot 100}{30\cdot 0.15}=250 \text{ SM{S}'er} \end{align*}


Skriv et svar til: mobilabonnment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.