Fysik

Resistivitet

25. april 2020 af KageSpiseren - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg igang med opgaven som lyder:

Beregn resistansen ved  0º  i en 3,0 m lang wolframtråd, som har en diameter på  6,0 * 10-4 m.

Jeg regnede sådan ud:

0,0489 * 10-6Ω*m * (3m/6,0 * 10-4m) = 2,445 * 10-4 = 0,002445 Ω

Kan det passe eller har jeg gjort noget forkert?

Har kigget på https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1322914, men fattede ikke meget.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llll}\textup{resistivitet:}&\rho_{20\degree C} =5.51\cdot 10^{-8}\;\Omega m\quad \textup{temperaturkoefficient:}\quad 4.5\cdot10^{-3}\;K^{-1}\\\\ \textup{resistans ved 20}\degree C:&R_{20}=\rho \cdot \frac{L}{A}=\left (5.51\cdot 10^{-8}\;\Omega m \right )\cdot \frac{3\;m}{\frac{\pi}{4}\cdot \left (6.0\cdot 10^{-4}\;m \right )^2} = 0.584629\; \Omega\\\\ \textup{resistans ved 0}\degree C:&R_0=R_{20}\cdot \left (1+ \alpha \cdot \Delta T \right ) = \\\\ & \left (0.584629\; \Omega \right )\cdot \left ( 1+\left ( 4.5\cdot 10^{-3} \;K^{-1}\right) \cdot \left ( (0-20)\;K \right) \right) =0.532\;\Omega \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

#0 Ja, du har divideret med diameteren. Det skulle være tværsnitsarealet.

Har du brugt resistiviteten for 0 grader? Jeg har forsøgt at slå den op, men forskellige kilder giver forskellige værdier.


Skriv et svar til: Resistivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.