Kemi

vandsionprodukt og pH

26. april 2020 af iajsten (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er vands ionprodukt ved 99C større, mindre eller lig værdien ved 25C ?

Rent vand ved 99C har pH over, under eller identisk med 7,00 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2020 af mathon

Værdien af vands ionprodukt stiger markant med stigende temperatur og er kun ved 25°C lig med 10-14 M2.

                                     \small \begin{array}{|c|c|c}\textup{temperatur}/\degree C&a\cdot10^{-14}\;M^2\\ \hline 0&a=0.114\\ \hline 10&a=0.293\\ \hline 20&a=0.681\\\hline 25&a=1.008\\\hline 30&a=1.471\\\hline 40&a=2.916\\\hline 50&a=5.476\\\hline 100& a=51.30 \end{array}


Svar #2
26. april 2020 af iajsten (Slettet)

hvad med pH?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2020 af mathon

Rent vand ved 99C har pH under 7.00.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2020 af mathon

ved f.eks. 100°C:
                                       \small \begin{array}{llll} &\left [ H_3O^+ \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]=51.30\cdot 10^{-14}\;M^2\\\\ &\left [ H_3O^+ \right ]=\left [ OH^- \right ]\\ \textup{hvoraf:}\\&\left [ H_3O^+ \right ]^2=51.30\cdot 10^{-14}\;M^2\\\\& \left [ H_3O^+ \right ]=\left ( 51.30\cdot 10^{-14}\;M^2 \right )^{0.5}=7.1624\cdot 10^{-7}\;M\\\\& pH=-\log\left (7.1624\cdot 10^{-7} \right )=6.14 \end{array}


Skriv et svar til: vandsionprodukt og pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.