Matematik

SOS Ligninger og bruttotilvækst i mat b projekt!!!!! Hasteværk

26. april 2020 af stinefrederikke (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde ud af at besvare disse to opgaver, e og f.

Hældningen for tangenten t til grafen for B i punktet, hvor x=12, vil være den største vækstændring i bruttotilvæksten pr. beskæftiget i regionen.

e) Bestem ligningen for t og bestem den største vækstændring i bruttotilvæksten pr. beskæftiget i regionen.

Som følge af den øgede grænsekontrol mellem Danmark og Sverige er der ca. en øget rejsetid på 30 minutter mellem Sverige og Danmark via Øresund. Dette har medvirket til at mindske pendlingen fra det højeste niveau på 19800 personer pr. døgn i år 2007 til 13800 pr. døgn i år 2020. Der er i Hovedstadsregionen en beskæftigelse på 1300000 personer i starten af 2020

f) Vurdér med relevante udregninger effekten af dette på den samlede bruttoværditilvækst i hovedstadsregionen i 2020.

Hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2020 af peter lind

e) se formel 39 side 9 i din formelsamling


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. april 2020 af AMelev

e) Hvad er problemet? Du skal bestemme ligningen til tangenten med røringspunktet (12,B(12)).
Slå tangentligningen op i din bog eller andetsteds, fx i STX-B formelsamlingen side 23 (121).

f) Bestem B(19.8) og B(13.8) som er bruttoværditilvækst-ændring (Euro) pr. beskæftiget i hhv. 2007 og 2020.
Det oplyses, at der er 1.3 mio. beskæftigede i 2020.
Hvis pendlertallet i 2020 havde været uændret 19800/dg, havde den samlede bruttoværditilvækst været
B(19.8)·13000000 Euro = .......,
mens den med det aktuelle pendertal på 13800/dg er
B(13.8)·13000000 Euro = .......


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2020 af amaliemn (Slettet)

Hvad er effekten på det så? Forstår det ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2020 af MRSRN

#2

e) Hvad er problemet? Du skal bestemme ligningen til tangenten med røringspunktet (12,B(12)).
Slå tangentligningen op i din bog eller andetsteds, fx i STX-B formelsamlingen side 23 (121).

f) Bestem B(19.8) og B(13.8) som er bruttoværditilvækst-ændring (Euro) pr. beskæftiget i hhv. 2007 og 2020.
Det oplyses, at der er 1.3 mio. beskæftigede i 2020.
Hvis pendlertallet i 2020 havde været uændret 19800/dg, havde den samlede bruttoværditilvækst været
B(19.8)·13000000 Euro = .......,
mens den med det aktuelle pendertal på 13800/dg er
B(13.8)·13000000 Euro = .......

HEJ...

forstår ikke helt:

B(19.8)·13000000 Euro = .......,
mens den med det aktuelle pendertal på 13800/dg er
B(13.8)·13000000 Euro = .......


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2020 af amaliemn (Slettet)

Er effekten så at bruttoværditilvæksten er faldet til 17.940.000?

Brugbart svar (1)

Svar #6
26. april 2020 af AMelev

Måske snarere "faldet fra .... til 17 940 000 Euro" eller faldet med .... Euro"


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2020 af MRSRN

#6

Måske snarere "faldet fra .... til 17 940 000 Euro" eller faldet med .... Euro"

kan du lige forklare:

B(19.8)·13000000 Euro = .......,
mens den med det aktuelle pendertal på 13800/dg er
B(13.8)·13000000 Euro = .......


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. april 2020 af AMelev

#7 Hvad præcis i #2 er det, du ikke forstår?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. april 2020 af MRSRN

#8

#7 Hvad præcis i #2 er det, du ikke forstår?

Bare hvad jeg skal efter = ....?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. april 2020 af MRSRN

#8

#7 Hvad præcis i #2 er det, du ikke forstår?

kan du hjælpe igen


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. april 2020 af Nikolaib123 (Slettet)

det han mener med: ......... er bare selve udregningen af

B(19.8)*1300000

og

B(13.8)*1300000

PS. i har regnet med et ekstra nul i antal i beskæftiglse


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. april 2020 af MRSRN

#11

det han mener med: ......... er bare selve udregningen af

B(19.8)*1300000

og

B(13.8)*1300000

PS. i har regnet med et ekstra nul i antal i beskæftiglse

Men hvad er så udregningen 


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. april 2020 af helpme4444 (Slettet)

Hej alle de her svar er forvirrende. Forstår stadig ikke d) altså bestem ligningen for t og bestem den største vækstændring i bruttotilvæksten pr. beskæftiget i regionen? Kan nogle forklare det igen?


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. april 2020 af AMelev

#13 Læs infoen i faktaboksen omhyggeligt og skriv "på matematisk", hvad der står.
Vend så tilbage her med de ting, du ikke forstår eller er usikker på.


Skriv et svar til: SOS Ligninger og bruttotilvækst i mat b projekt!!!!! Hasteværk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.