Matematik

Differensligninger

26. april 2020 af Jesperkaspersen11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg kan simpelthen ikke finde ud af de følgende tre opgaver om differensligninger og håber, der er nogen, der kan hjælpe.

Opgave 1 
En differensligning er bestemt ved y_(n+1)=4·y_n-(y_n )^2
a) Tegn et Cobwebdiagram for differensligningen  
b) Bestem fikspunkterne for differensligningen  
c) Undersøg om fikspunkterne er stabile eller ustabile  

Opgave 2 
En kontinuert funktion,f, er bestemt ved forskriften f(x)=e^x+x-3  
a) Tegn grafen for f  
b) Bestem de første x_1,x_2,x_3 i Newton-Raphsons metode til bestemmelse af nulpunkt, hvor x_0=2  
c) Løs ligningen f(x)=0 og sammenlign med x_3  

Opgave 3  - Cobwebdiagrammet er vedhæftet
En differensligning er givet ved y_(n+1)=g(y_n), hvor nedenfor ses Cobwebdiagrammet.  
a) Bestem y_1,y_2 når y_0=2  
b) Aflæs fikspunktet for differensligningen  


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2020 af peter lind

Kun et spørgsmål pr. tråd. vad skal du have hjælp til ?


Svar #2
29. april 2020 af Jesperkaspersen11 (Slettet)

Hej. Bare den første så


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2020 af peter lind

fixpunkt løs ligningen y2=4y-y2


Skriv et svar til: Differensligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.