Matematik

f'(x)

27. april 2020 af TGJ32 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke helt finde ud af hvad den afledede funktion f'(x) og hvordan jeg finder den?

Vedhæftet fil: opgave 9 - hjælp..JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2020 af ringstedLC

\begin{align*} f'(x) &= (x^3)'+\left(\frac{1}{x} \right )' \\ \left(ax^{n} \right )' &= nax^{n-1} \\ \frac{1}{x} &= x^{-1} \end{align*}


Svar #2
27. april 2020 af TGJ32 (Slettet)

Hvad med de x^3 hvad bliver der af den. Jeg forstår det ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2020 af ringstedLC

1. linje: Regneregel for differentialet.

2. linje: Generel diff. af en potensfunktion.

3. linje: Omskrivning, så 2. linje kan anvendes.


Skriv et svar til: f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.