Fysik

Atmosfære på sædet af en stol

28. april 2020 af astrid1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Angiv den kraft, hvormed atmosfærens tryk påvirker sædet på en stol, der måler 40x40 cm^2. Er det mere eller mindre en tyngden af en elefant på 2,5 ton? Hvorfor braser stolen så ikke sammen?
 

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2020 af PeterValberg

Atmosfæren trykker cirka 1 kg pr. cm2 ved jordens overflade,
hvilket betyder, at atmosfærens tryk på stolesædet er 1600 kg.
Men da det atmosfæriske tryk virker i alle retninger, så vil
der også være et tilsvarende tryk på sædets underside, hvorfor
stolen ikke braser sammen....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. april 2020 af janhaa

p= F/A

atmosfærens tryk på stolesædet er: p=F/A = (1600 kg*9,81 m/s2)/0,42 m2


Svar #3
28. april 2020 af astrid1000 (Slettet)

Hvor kommer 1600kg fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2020 af janhaa

#3

Hvor kommer 1600kg fra?

40cm2*(1 kg/cm2) = 1600 kg


Skriv et svar til: Atmosfære på sædet af en stol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.