Matematik

æbler

28. april 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

i en sæk er der 10 æbler i tre forskellige størrelser og tre forskellige farver.

1) der er lige mange små og store æbler

2) Der er dobbelt så mange grønne æbler som røde æbler

3) der er lige mange gule æbler og mellemstore æbler

hvor mange store æbler er der?

hvordan regner man det ud


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2020 af janhaa

1


Svar #2
28. april 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

hvor fik du til en


Svar #3
28. april 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

hvordan fik man til at det gav 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2020 af mathon

Tag udgangspunkt i farverne:
                                                     røde =  x

                                                     grønne = 2 x

                                                     gule = 10 - 3x  = antal mellemstore

                                                     store = y = små

                                                     mellemstore = 10 - 2y = 10 - 3x

                                                                              2y = 3x

                                                                              \small y=\tfrac{3}{2}\cdot x   hvor x må være lige og hel
                                                      eneste mulighed da 10 - 3x > 0  er x = 2

oversigt:

                                                      \begin{array}{cccccc} \textup{r\o de}&\textup{gr\o nne}&\textup{gule}&\textup{store}&\textup{mellemstore}&\textup{sm\aa \ } \\ 2&4&4&3&4&3\end{array}


Skriv et svar til: æbler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.