Fysik

Erstatningsresistans

29. april 2020 af Camilladamgaard1 - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe med denne her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2020 af mathon

Specifikt for to paralleltforbundne modstande R_1\textup{ og }R_2

                           \begin{array}{llll} & R_{p}=\frac{R_1\cdot R_2}{R_1+R_2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

1. Se efter, om der er to modstande, der er i serie, eller to, der er i parallel.

2. Er der to, der er i serie, erstatter du dem med én, hvis modstand er summe af de to modstande.

3. Er der to, der er i parallel, erstatter du dem med én, hvis modstand findes at 1/R = 1/R1+1/R2, hvilket kan omskrives til formlen i #1.

4. Hvis der nu er mere end én modstand tilbage, gentager du fra 1.

5. Den modstand, du har nu er resultatet.


Skriv et svar til: Erstatningsresistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.