Matematik

Matematik - Procent og rentesregning

29. april 2020 af Matematik10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Først og fremmest vil jeg lige høre, om jeg har beregnet delopgaverne a og b korrekt i denne opgave. Så hvis der en af jer dygtige matematikere, som lige hurtig ville tage et kig på mine løsninger, ville det være et stort hjælp. 

Det andet er, at jeg simpelthen ikke ved hvordan jeg skal beregne delopgave c) med mellemregninger eller på et cas-værktøj. Jeg ved bare, at svaret burde være r = 1,161711%. Det ville være super dejligt, hvis i kunne vise mig det. 

Tusind tak på forhånd! 

Opgave 12

Et lån på 30.000 kr skal afbetales over 48 måneder, med en fast månedlig ydelse og en månedlig rente på 1,24%.

a) Bestem den månedlige ydelse

y = 30000* (0.0124/1-(1+0.0124)^-48

Ydelsen er 833,0987 kr 

Et andet lån skal afbetales over 84 måneder med en fast månedlig ydelse på 654 kr og en månedlig rente på 1,24%.

b) Bestem størrelsen på dette lån.

G = 654*(1-(1+0.0124)^-84) / 0.0124

Hovedstolen er 34010,261 kr 

Et tredje lån er på 55.000 kr og skal afbetales over 120 måneder med en fast månedlig ydelse på 852 kr.

c) Undersøg, om den månedlige rente på dette lån er over eller under 1,24%. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2020 af ringstedLC

a) og b) Hvis du har anvendt GRYN formlen korrekt, er de sikkert rigtige. Afrund til to decimaler.

c) Se her om renten på annuitetslån: https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/annuitetsregning/annuitetslaan


Svar #2
29. april 2020 af Matematik10 (Slettet)

Jeg har prøvet i forhold til delopgave c, men jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre eller ret og sagt, får jeg ikke det svar som jeg ønsker, som burde være  r = 1,161711%.

Derfor ville høre om nogle af jer havde mulighed for at vise mig det. Det ville være et stort hjælp :) 


Svar #3
29. april 2020 af Matematik10 (Slettet)

Og er de andre delopgaver regnet korrekt, vil bare lige være på den sikre side. :) 

Jeg går nemlig ud fra at jeg har brugt GRYN-formlen korrekt.

Jeg takker for jeres hjælp og tid på forhånd 


Svar #4
29. april 2020 af Matematik10 (Slettet)

En der har mulighed for at hjælpe, så jeg kan komme videre. Jeg føler lidt at jeg mentalt sidder fast ved denne opgave. :) 


Skriv et svar til: Matematik - Procent og rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.