Matematik

hjææælp

30. april 2020 af Skolen23 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Efter o-løbet har pigerne lyst til en tur i vandet. Pernille har fået lov til at låne naboens pool.

Poolen er 9 m lang, 5 m bred og 120 cm dyb.

Hvor mange liter vand kan poolen indeholde, hvis den fyldes helt op?

[Dette billede indeholder måske grafik som skal ses for at kunne svare på spørgsmålet.]


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2020 af Moderatoren

Du skal vist regne rumfanget ud


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2020 af PeterValberg

Beregn rumfanget i m3, idet 1 m3 svarer til 1000 liter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2020 af mathon

\small \begin{array}{llll}&1m^3 =10^3\;L\\\\& 1=10^3\;\frac{L}{m^3} \\\\\textup{rumfanget af poolen}&R_{pool}=\left ( 9\;m \right )\cdot \left ( 5\;m \right )\cdot \left ( 1.2\;m \right )=54\:m^3\\\\& R_{pool}=\left ( 54\;m^3 \right )\cdot 1=\left ( 54\;m^3 \right )\cdot (10^3\;\frac{L}{m^3})=54\,000\;L \end{array}


Svar #4
30. april 2020 af Skolen23 (Slettet)

Tusind takk

Skriv et svar til: hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.