Matematik

Bestem stamfunktionen til f, hvis graf går gennem P(1,3)

30. april 2020 af matematikersvært10101 - Niveau: A-niveau

En funktion f bestemt ved 

f(x) = 2x+1/x , x > 0

a) Bestem stamfunktionen til f, hvis graf går gennem P(1,3)

Er lost i den her opgave, kunne være rart med noget hjæp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2020 af janhaa

I=\int (2x+\frac{1}{x})dx=x^2+\ln|x|+c\\ \\ 1+\ln(1)+c=3\\ c=2\\ I=x^2+\ln|x|+2


Skriv et svar til: Bestem stamfunktionen til f, hvis graf går gennem P(1,3)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.