Matematik

Sandsynlighed

01. maj 2020 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

En symetrisk sekssidet terning kastes 180 gange

- Bestem det mest sandsynlig antal seksere

- Bestem de antal af seksere, der vil kunne betegnes som exeptionelle udfald i eksperimentet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2020 af janhaa

a)

E(X) = n*p = 180*(1/6) = 30

b)

Var(X) = np(1-p) = 25

SD(x) = 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2020 af ringstedLC

- er det samme som at kaste 180 terninger på en gang.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2020 af AMelev

Se FS side 32 (192) inkl. figur.


Svar #4
02. maj 2020 af Danmark2018

#1

a)

E(X) = n*p = 180*(1/6) = 30

b)

Var(X) = np(1-p) = 25

SD(x) = 5

Forstår ikke den sidste del med Var(X)...


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2020 af AMelev

Brug din formelsamling og slå de angivne formelnumre op, jf #3.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.