Fysik

Nyttevirkning

04. maj 2020 af Ada121 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle,

jeg har brug for hjælp til følgende spørgsmål: 

Een elkedel med effekt 2000 W, bliver tændt i 300 s. I elkedlen er der 1,5 kg vand, som opvarmes fra 5 grader til 95 grader. (husk cvand = 4182 J/kg 0C

Bestem den tilførte elektriske energi i elkedlen.

Bestem varme-energien der bliver brugt til at varme vandet op.

Bestem nyttevirkningen af elkedlen.

Jeg er ikke helt sikker på hvilke formler man skal anvende. Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2020 af janhaa

E = (2000W)*300 s = 6*105 J

C = Q/(m*delta T)

Q = C*m*delta T = 4182*1,5*90 J = 5,65*105 J


Efficiency = Q/E =  100*5,65*105 J/(6*105 J) = 94,1 %


Skriv et svar til: Nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.