Matematik

Bestem det antal pendlere, der giver den største ændring i bruttoværditilvæksten pr. beskæftiget i regionen.

04. maj 2020 af Amalie43 - Niveau: B-niveau

Er der nogen der vil hjælpe med c. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2020 af PeterValberg

c) Bestem den afledede funktion B'(x) og løs ligningen B'(x) = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
05. maj 2020 af Amalie43

#2

c) Bestem den afledede funktion B'(x) og løs ligningen B'(x) = 0


Kan du måske hjælpe med det, er helt blank.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2020 af PeterValberg

Prøv at se video nr. 12, 13 og 14 på denne videoliste < LINK >

eventuelt også video nr. 3 og 4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
05. maj 2020 af Amalie43

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2020 af mathon

c)

              B '(x) = -x2 + 24x - 44    2 ≤ x ≤ 25


Svar #7
05. maj 2020 af Amalie43

Skal jeg ikke gøre noget mere efter jeg har sat B´(x)= 0?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2020 af PeterValberg

løs ligningen B'(x) = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
05. maj 2020 af Amalie43

Hældningen for tangenten t til grafen for B i punktet, hvor x=12 , vil være den største vækstændring i bruttotilvæksten pr. beskæftiget i regionen.

e) Bestem ligningen for t og bestem den største vækstændring i bruttotilvæksten pr. beskæftiget i regionen.

Som følge af den øgede grænsekontrol mellem Danmark og Sverige er der ca. en øget rejsetid på 30 minutter mellem Sverige og Danmark via Øresund. Dette har medvirket til at mindske pendlingen fra det højeste niveau på 19800 personer pr. døgn i år 2007 til 13800 pr. døgn i år 2020. Der er i Hovedstadsregionen en beskæftigelse på 1300000 personer i starten af 2020.

f) Vurder med relevante udregninger effekten af dette på den samlede bruttoværditilvækst i hovedstadsregionen i 2020.

Kan i også godt hjælpe med e og f?


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. maj 2020 af mathon

\begin{array}{lllllll}&B{\,}'(x)=-x^2+24x-44\\\\& B{\,}''(x) = -2x+24\\\\ d)&\textup{vendetangent kr\ae ver:}&&B{\,}''(x) = -2x+24=0\\\\&&& x=12 \\\\ e) &\textup{vendetangentligning:}&&t\textup{:}\quad y=\left (-12^2+24\cdot 12-44 \right )\cdot (x-12)+\left ( -\frac{1}{3} \cdot 12^3+12\cdot 12^2-44\cdot 12+50 \right )\\\\&&& y=100x-526 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. maj 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} f) &\textup{pendlerfald i bruttov\ae rditilv\ae ksten}\\&\textup{fra 2007 til 2020:}&&6000\cdot (B(19.8)-B(13.8))=2.66256\cdot 10^6\;\euro \\\\&\textup{med samme gennemsnitlige brutto-}\\& \textup{v\ae rditilv\ae kst pr. besk\ae ftiget vil det}\\& \textup{med 1\;300\,000 besk\ae ftigede sige}\\&& \textup{samlet:}&\frac{1\;300\,000}{6000}\cdot \left ( 2.66256\cdot 10^6\;\euro \right )=5.76888\cdot 10^8\;\euro\\\\& \textup{dvs i \aa r 2020 et procentfald p\aa\:}&&\frac{2.66256\cdot 10^6}{5.76888\cdot 10^8}\cdot 100\%=0.5\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. maj 2020 af Soeffi


Svar #13
05. maj 2020 af Amalie43

#11

\small \begin{array}{lllllll} f) &\textup{pendlerfald i bruttov\ae rditilv\ae ksten}\\&\textup{fra 2007 til 2020:}&&6000\cdot (B(19.8)-B(13.8))=2.66256\cdot 10^6\;\euro \\\\&\textup{med samme gennemsnitlige brutto-}\\& \textup{v\ae rditilv\ae kst pr. besk\ae ftiget vil det}\\& \textup{med 1\;300\,000 besk\ae ftigede sige}\\&& \textup{samlet:}&\frac{1\;300\,000}{6000}\cdot \left ( 2.66256\cdot 10^6\;\euro \right )=5.76888\cdot 10^8\;\euro\\\\& \textup{dvs i \aa r 2020 et procentfald p\aa\:}&&\frac{2.66256\cdot 10^6}{5.76888\cdot 10^8}\cdot 100\%=0.5\% \end{array}


Jeg forstår ikke hvordan du har fået 2.66256 * 10^6 €


Svar #14
05. maj 2020 af Amalie43

Det giver nemlig ikke mening når jeg prøver og regne det ud

#11

\small \begin{array}{lllllll} f) &\textup{pendlerfald i bruttov\ae rditilv\ae ksten}\\&\textup{fra 2007 til 2020:}&&6000\cdot (B(19.8)-B(13.8))=2.66256\cdot 10^6\;\euro \\\\&\textup{med samme gennemsnitlige brutto-}\\& \textup{v\ae rditilv\ae kst pr. besk\ae ftiget vil det}\\& \textup{med 1\;300\,000 besk\ae ftigede sige}\\&& \textup{samlet:}&\frac{1\;300\,000}{6000}\cdot \left ( 2.66256\cdot 10^6\;\euro \right )=5.76888\cdot 10^8\;\euro\\\\& \textup{dvs i \aa r 2020 et procentfald p\aa\:}&&\frac{2.66256\cdot 10^6}{5.76888\cdot 10^8}\cdot 100\%=0.5\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. maj 2020 af mathon

#11 
           Har LATEX selv indsat, mens det fungerede "egenrådigt".


Skriv et svar til: Bestem det antal pendlere, der giver den største ændring i bruttoværditilvæksten pr. beskæftiget i regionen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.