Fysik

fotons energi

05. maj 2020 af Ida1235 - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave der lyder: 

1. Opstil et udtryk for en fotons energi 

Jeg tror jeg skal bruge formlen f = c / lambda

men forstår ikke hvilket tal der skal stilles ved lambda ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2020 af mathon

 E = h · f = h · (c / λ) = (h · c) / λ = (6.62607·10-34 J·s) • (2.99792·108 m/s) = 1.98645·10-25 J·m =

       ( 4.13567·10-15 eV·s) · (2.99792·1017 nm/s) = 1239.84 eV·nm 

              


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. maj 2020 af mathon

færdiggjort:
 

 E = h · f = h · (c / λ) = (h · c) / λ = ((6.62607·10-34 J·s) • (2.99792·108 m/s)) / λ = (1.98645·10-25 J·m) / λ = 

      (( 4.13567·10-15 eV·s) · (2.99792·1017 nm/s)) / λ = (1239.84 eV·nm) / λ 


Skriv et svar til: fotons energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.