Fysik

Røgpartikkel

10. maj 2020 af Lua13 - Niveau: A-niveau

Jeg har denne her fysik opgave.

Jeg kommer frem til 22,29m. Det synes jeg er liiidt meget

Jeg bruger formlen 

y=1/2*a*t^2+v_0*t+t_0

for at finde t indsætter jeg

s=0

s_0=11,7*10^-3m

v_0=0

a=1,06*10^4 m/s^2

og isolerer for t

så får jeg t≈14s

Så bruger jeg samme formel igen for x

x=1/2*a*t^2+v_0*t+x_0

indsætter 

t=14s 

v_0=1,5 m/s

s_0=0

a=0

og får x=22,29 m

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Vi betragter udelukkende bevægelsen i retningen vinkelret på pladerne:

s = ½*a*t2 + v0*t + s0

Vi sætter

s0 = 0

vo = 0

s = 0,0117m

og får

t = √(2s/a)

t = √(2*0,0117m / 1,06*104 m/s2) = 1,49*10-3 s

Når vi så betragter bevægelsen i retningen parallelt med pladerne, så bevæger partiklen sig på denne tid distancen

s = v*t

s = 1,5 m/s * 1,49*10-3 s = 2,2*10-3 m = 2,2 mm


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2020 af mathon

                    \small \small \small \small \begin{array}{llll}&s_{\textup{ortogonalt}}=\frac{1}{2}\cdot a\cdot t^2\\\\& t=\sqrt{\frac{2\cdot s_{\textup{ortogonalt}}}{a}} = \sqrt{\frac{2\cdot \left ( 0.0117\; m \right )}{1.06\cdot 10^4\; \frac{m}{s^2}}} = 0.001486\; s\\\\& s_{\textup{parallelt}}=\left ( 1.5\; \frac{m}{s} \right )\cdot \left ( 0.001486\; s \right )=0.002229\;m =2.22\;mm \end{array}


Skriv et svar til: Røgpartikkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.