Fysik

Energien af en foton

10. maj 2020 af clarhana (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg forstår ikke hvordan man skal vise hvordan man beregner energien af en foton der lave et spring mellem to specifikke orbitaler. Hjælp! tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2020 af mathon

Mener du i relation til hydrogenatomet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Kan du ikke beregne fotonens bølgelængde med Rydbergs formel og så beregne energien med

E = h*c/λ


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2020 af mathon

\small \begin{array}{llll}& E\cdot \lambda =&h\cdot c = (6.62607\cdot 10^{-34}\;J\cdot s) \cdot \left(2.99792\cdot 10^8\;\frac{m}{s} \right ) =1.98644\cdot 10^{-25}\;J \cdot m= \\\\&& \left(4.13567\cdot 10^{-15}\;eV \cdot s \right )\left(2.99792\cdot 10^{17}\cdot \frac{nm}{s} \right )=1239.84\;eV\cdot nm \end{array}


Skriv et svar til: Energien af en foton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.