Matematik

Please HJÆLP

11. maj 2020 af laer5308 - Niveau: 7. klasse

Hej jeg er i gang med en hjemmeregning kom skal afleveres imorgen og jeg er noget til opgave 5.2.

Opgaven siger: Beregn overfladen af en af halvkuglerne på skitsen. "som jeg så har lagt som et link"

Please hjælp jeg ved ikke hvordan jeg skal løse opgaven.

Vedhæftet fil: Skærmbillede (70).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2020 af mathon

Hvordan beregner du overfladen af en kugle med diameter 4 cm?


Svar #3
11. maj 2020 af laer5308

tror jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. maj 2020 af PeterValberg

Overfladearealet af en kugle kan bestemmes som:

O_A=4\cdot \pi\cdot r^2

hvor r er kuglens radius

Du har tre halvkugler med en diameter på 4 cm, - dvs en radius på 2 cm

overfaldearealet af de tre halve kugler til sammen må således være:

O_A_{ialt}=3\cdot 0,5\cdot 4\cdot \pi\cdot 2^2=....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{lllll}\textup{kugleoverflade:}&O_{kugle}=\pi\cdot d^2\\\\ \textup{halvkugleoverflade:}&O_{halvkugle}=\frac{\pi}{2}\cdot d^2 \end{array}


Skriv et svar til: Please HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.