Kemi

Idealgasloven

11. maj 2020 af mattiii - Niveau: C-niveau

Hvordan kan man eksperimentelt eftervise, at størrelsen R faktisk er en konstant?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2020 af janhaa

pV = nRT

R = pV/nT


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2020 af Jones2929

Hmm...

Du kan forsøge at lave forsøg, hvor du tester, hvorvidt det er sandt.

R, gaskonstanten, er 0.0831 \frac{L*bar}{mol*K}

Det, som gøres i #1, er den matematiske omskrivning, som også er en eftervisning (hvor man antager, at p*V = n*R*T er rigtig). Men hvis man skal lave noget eksperimentelt, så kan du måske lave to forsøg, hvor du ændrer i dine andre variable, og ser, om R forbliver det samme


Skriv et svar til: Idealgasloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.