Fysik

Varmluftsballon

12. maj 2020 af Jose888 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe?

En varmluftsballon fyldes med 3000 m3 varm atmosfærisk luft med temeraturen 100 C.

-Beregn opdriften på ballonen.

-Hvor stor en masse kan ballonen bære?

-Hvor varm skal ballonen være, hvis nyttelasten er 1200 kg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2020 af peter lind

Find massefylden ρ0 i en tabel ved temperaturen T0 = 20ºC = 293º i en tabel Ved samme tryk er massefylden ved temperaturen T  ρT = ρ0T0/T.  Opdriften er V(ρT0T)*g


Svar #2
12. maj 2020 af Jose888 (Slettet)

Densiteten af atmosfærisk luft ved 20C er 1,206 kg/m3 og ved 100C er den 0,9476 kg/m3 . Er opdriften så 7612,46 N?

Hvorfor tager jeg udgangspunkt i 20C?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2020 af peter lind

Fordi det er en normal temperatur, som man normalt bruger. Hvis der i opgaven står noget andet skal du naturligvis bruge det


Svar #4
12. maj 2020 af Jose888 (Slettet)

Der står ikke andet oplyst.

Har jeg forstået beregningen af opdrift rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2020 af peter lind

ja


Svar #6
12. maj 2020 af Jose888 (Slettet)

Tak :-)

Kan du evt. hjælpe med denne: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1960158

Jeg er meget i tvivl om antal snore. Er det to, tre og fire?


Svar #7
12. maj 2020 af Jose888 (Slettet)

Kan det passe, at ballonen kan bære 2842 kg?


Skriv et svar til: Varmluftsballon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.