Kemi

Reaktionshastighed

13. maj 2020 af mattiii - Niveau: B-niveau

Hej!

Der står i basiskemi B at når man finder den gennemsnitlige reaktionshastighed, så er det bedre at have et større tidsinterval fx 80 s til 120 s, end hvis man havde en mindre tidsinterval fx 99 s til 101 s, fordi et mindre tidsinterval giver større måleusikkerhed. Forstår ikke helt hvordan det hænger sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2020 af janhaa

120-80 = 40 s

1/40 s-1 = 0,025  s-1

 mens:

101-99 = 2s

1/2 s-1 = 0,5  s-1

 0,5 > 0,025


Skriv et svar til: Reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.